Ovo je Božo Vrećo bez brade i duge kose: EVO KAKO JE IZGLEDAO DOK NIJE POČEO OBLAČITI HALJINE (FOTO)

BOŽO Vrećo je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih zvijezda današnjice, a iznimno je popularan i u Hrvatskoj. Božo Vrećo je, osim što je najpopularniji interpretator sevdaha na ovim prostorima, i modna ikona te za svaki svoj koncert bira neobične haljine i cipele.

No, na početku karijere izgledao je potpuno drugačije.

c9338f8c-5697-4e64-9c12-740ae67fcc62

Ovih dana se dijeli video star desetak godina na kojemu Vrećo pjeva kao član benda Halka, koji su činili još gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, bubnjar Anes Beglerbegović te harmonikaš i klavijaturist Adis Siribubalo.

S bendom Halka Vrećo je objavio dva albuma, a zatim se posvetio solo karijeri.

BONUS:

Laka je i praktična za upotrebu. Ako ste mislili da mikrovalna služi samo za podgrijavanje hrane, prevarili ste se.Ona je veoma praktična i za mnoge druge potrebe u kuhinji.

1. Brzo oljuštite bijeli luk

Ubacite bijeli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

2. Sok od voća sa lakoćom

Prije nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrijte nerezano voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

3. Uklonite grudvice smeđeg šećera

Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

4. Kristalizovani med

Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrijte je u mikrovalnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu.

5. Brže ogulite povrće

Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oguliti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i rezanje – samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

6. Pjena od mlijeka

Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mjesta za pjenu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pjena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

7. Francuski tost

Želiš li ručak za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomiješajte 1 jaje, 3 kašike mleka. Sipati smjesu u u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

Pink.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *