ZABORAVLJENI TRIKOVI ZA SAVRŠENE UŠTIPKE: Neće upiti ni kap ulja prilikom prženja

Ovaj stari trik koristile su još naše bake, ali danas je pomalo zaboravljen, pa je idealno vrijeme da ga se podsjetimo.

Prženo tijesto, kao što su uštipci ili mekike, čest su izbor za jutarnji doručak ili večernji obrok, međutim, višak masti često umije da nam pokvari njihov istinski ukus. Postoje dva jednostavna trika koja će pomoći da prženo tijesto ne upije ni kap ulja.

Prašak za pecivo ili soda bikarbona

Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka i mekika je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosijati zajedno sa brašnom. Na taj način tijesto neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.

Da uštipci i mekike ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrijano. Kada je ulje dovoljno zagrijano, ono u trenutku zatvara tijesto i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Provjeren način da tijesto koje pržite ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mijesite tijesto dodate čašicu rakije. Kada umutite brašno, jaja, mlijeko i ostale sastojke koje koristite za pripremu, u sve to dodajte čašicu rakije.

Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće.

Ovo je stari trik koje su još naše bake koristile, ali danas je pomalo zaboravljen. Ne morate da brinete, jer se ukus rakije uopšte neće osjetiti, a poslužit će da tijesto ne bude previše masno. Ukoliko ipak želite da dodate aromu tijestu, a u isto vrijeme iskoristite trik sa alkoholom, možete dodati istu mjeru ruma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *