ŽENAMA STARIJIM OD 40 NIKAKO NE PRISTAJE OVAKVA FRIZURA: Sve žene pravu grešku, SAMO OVAKO ćete izgledati kao PRAVA DAMA

Čim vide prve znake starenja na licu, žene razmišljaju da li da promijene nešto u svom izgledu i tu na “scenu” stupa razmišljanje o promjeni frizure

Kada je u pitanju kosa, sve dame su pomalo nesigurne, neodlučne i rijetko pristaju na rizik i drastične promjene.

I što smo starije, rjeđe se usuđujemo. Razmišljamo o sljedećem: Treba li da pustimo kosu da raste ili je ošišamo na trendi dugački bob? Treba li s vremena na vrijeme promijeniti boju kose ili ostati kod prirodne boje? Većina na kraju od svega odustane, a prema frizeru poznatih Entoniju Nejderu, to je najveća greška koju žena u četrdesetim može da napravi.

“Žene puštaju kosu da raste ili je ostavljaju jednake dužine bez pravljenja ikakve frizure. To nema smisla, jer onda samo stojiš pred ogledalom i svaki dan praviš pletenicu ili vežeš rep”, otkriva Nejder.

Mislite na oblik lica

“Idite s fotografijom frizure koja vama se sviđa kod profesionalca – neka analizira vašu strukturu kose i oblik lica, pa tu frizuru maksimalno prilagodi željenoj. S godinama, lica djeluju manje meka i obla, odnosno postaju “uglasta”. Dakle, ne stoje vam frizure koje su vam stajale prije 10 godina. Ako kosu vežete pozadi, to će samo naglasiti “uglasti” oblik lica”, objašnjava Nejder.

Gotovo svim ženama u najboljim godinama stoje dvije frizure: blago talasasta frizura koja fino obuhvata lice, daje više konture i ublažava “kockasti” oblik.

Druga je “poni” frizura, koja se završava direktno ispod obrva, a sakriće eventualne borice na čelu.

Ostali savjeti profesionalca

https://www.instagram.com/p/Cg4JMUmOyhZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading&img_index=1

Nakon posjete frizeru, njegu kose morate da nastavite kod kuće. Međutim, neka to ne bude previše agresivno. Mnog žena u 40-im koristi veliku količinu proizvoda za oblikovanje kose koji čine kosu težom i “vuku je” ka dole, ali Nejder savjetuje što manje hemije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *