NIJEDAN UPOZORAVAJUĆI SIMPTOM, KRVNA SLIKA MI JE BILA ODLIČNA: Nina Kolundžija ovako saznala da ima rak pankreasa

Rak pankreasa je vrlo smrtonosan, a simptomi ove podmukle bolesti su nespecifični, pa ih zato pacijenti često zanemaruju i smatraju prolaznim tegobama. Najčešće se navode bol u stomaku, osjećaj nadutosti, problemi sa varenjem, kiselina, mučnina… Međutim, kod voditeljke Nine Kolundžije bilo je drugačije. Njoj je u julu 2020. dijagnostikovan tumor pankreasa, a kako kaže, nije imala nijedan simptom.

“Rak sam ustanovila redovnim sistematskim pregledom. Rak pankreasa je jedan od najpodmuklijih jer se obično otkriva u kasnoj fazi. Kad ojetite simptome, tada je najčešće kasno. Nisam imala apsolutno nikakve simptome. Baš ništa nisam imala od onoga što nabrajaju da bih mogla da posumnjam. Na pregledu su mi ustanovili da imam problem sa žučnom kesom i da pratim stanje njenog rasta. Kad sam išla na kontrolni pregled, to više nije bio problem. Ustanovili su da imam nešto cističnog oblika na pankreasu”, rekla je voditeljka i otkrila da joj je krvna slika bila odlična.

“Daljim ispitivanjem se ustanovilo da je riječ o benignom tumoru pankreasa, koji se naziva predmaligni, jer je muciozni-cistični tumor. Na ultrazvuku abdomena se vidjela promjena. Krvna slika mi je pri tome bila odlična”, ispričala je u emisiji “Puls Srbije” na Kurir TV Kolundžija koja se nakon operacije pridržava svih savjeta koje su joj ljekari dali.

“Godinu dana sam čekala, jer su bolnice bile u kovid režimu. Poslije operacije sam dvije nedjelje bila u bolnici. Imam ogroman rez na stomaku. Glavni utisak kad sam izašla iz bolnice je da sam ostala malo bez snage. Mjesec dana od operacije mi je bilo potrebno da zaličim na staru sebe. Disciplinovana sam. Sve što su mi ljekari rekli, slušam. Promijenila sam način ishrane, šetam. Prva velika kontrola me očekuje krajem januara, šest mjeseci posle operacije. Na kontrolama je do sada bilo sve dobro. Ne pijem nikakvu terapiju, hirurgija je sve riješila”, rekla je voditeljka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *