PREDMET KOJI SVI IMAMO U SOBI DONOSI NESREĆU: Stručnjak za feng šui upozorila – ove stvari hitno izbacite

Stručnjak za feng šui otkrila šta nikako ne treba da držite u domu, a koje stvari donose dobru sreću, zdravlje i prosperitet!

Feng šui stručnjaci kažu da od načina na koji nam je uređen dom zavise i mnoge druge stvari u našem životu – od zdravlja, preko ljubavi, do uspeha u poslu. Stručnjak za feng šui Sandra Drinčić otkrila je na koje stvari treba obratiti pažnju prilikom uređenja doma.

“Danas stvaramo sutrašnjeg sebe – ne možemo da živimo u prošlosti, da čuvamo stvari i poklone koje dugo nismo koristili. Stare, prošle stvari nas vežu za prošlost i ne daju da dođu novi tokovi. Imala sam juče primjer na radionici, gledam u nacrt dvorišta i nekretnine, imali su neki foto-tapet, prelijepo dvorište, ja kažem zašto ne stavite lijepu fasadnu oblogu ili boju, rasvjetu na dva metra, između neku elegantnu kugla zimzelen, da bude otmjeno. Kaže mi supruga njegova ’a zašto’? Ja kažem zato što tako stvarate prosperitet. Ono što oko vidi, to um misli, a tijelo stvara. Hajde onda da vidimo da to bude lijepo i otmjeno. Minimalizam, pustimo da prostor diše, nema puno natrpanog nameštaja, nema previsokog namještaja, osim garderobera, zato što to daje glavobolje, tegobe, otežanja, hajde da raščistimo prostor, da to bude svedeno”, rekla je ona za TV Prva.

Istakla je i da nije dobro da kuća ima pad iza.

“Kada kuća privatna ima pad iza, daje dve stvari – problem sa leđima, čak nekad operacije, drugo je otac ne razgovara sa sinom, a tek onda treće, najblaža je nesigurnost i nestabilnost te porodice. Kada poslovni objekat ima pad iza, nekomunikacija je među muškim članovima kolektiva i mnoge tegobe su izazvane tim padom iza”.

Kada je riječ o enterijeru, Drinčićeva ističe da ne treba u kući držati slike pokojnika, ništa špicasto, oštro… A evo na šta treba obratiti pažnju u svakoj prostoriji pojedinačno.

“Podrum su nerešena pitanja iz prošlosti. Podrum čuva tajne našeg detinjstva, odrastanja, tinejdžerskog doba, zato treba uvijek da bude sređen. Podrum su i sudske tužbe. Nesređen podrum čuva neku staru porodičnu tajnu. Neke kuće nemaju podrum, ali onda pod mora biti stabilan, ne smije da se razmakne, rupe uvijek odvlače finansije. Dnevni boravak je duhovni centar doma, ali i prikaz naših prijatelja, prijateljstava, sloge i odnosa sa komšijama. Kada uđete u dnevni boravak i garnitura je okrenuta tako da je domaćin okrenut leđima uvijek su neki problemi, loša komunikacija”.

Kada je riječ o spavaćoj sobi, ogledala su “no, no”.

“Spavaća soba je mesto ljubavi, emocija, intime. Televizor može da bude u sobi, ranije se pričalo da ne sme jer su televizori imali odsjaj kao ogledala. Ako plakari imaju ogledala, mora da se stavi mat folija bar po sredini, osoba kada leži ne smije da ima odsjaj svog tijela ni u jednom dijelu frontalne površine zato što to odvodi u bolnicu ili daje nevjerstvo, miješanje treće osobe. Spavaća soba je jako bitna. Postavite običnu podnu asuru, sušenu trsku. U stara vremena su znali, ali nisu znali da objasne – “, poručila je ona.

(MONDO)

BONUS VIC:

Kaže žena mužu:
– Dragi, idem u teretanu.
– Dobro, draga.
Drugog dana kaže žena mužu:
– Dragi, idem na aerobik.
– Dobro, draga.
Trećeg dana kaže žena mužu:
– Dragi, idem na jahanje.

– Znam, draga, konj je zvao već tri puta.

BONUS VIC:

Mujo dolazi u kafić na jutarnju kavu i viče s vrata konobaru Hasi:

– Haso, bolan, de jednu duplu kafu…

Haso mu donese narudžbu i upita:

– Jel’, bolan, a što s’ u zadnje vrijeme počeo naručivat’ duplu kafu?

Mujo uzdahne:

– E moj Haso, ja t’ se dižem svako jutro u 6 sati točno…

Haso se zbuni:

– Pa što tako rano?

Mujo slegne ramenima:

– Pa zbog jutarnje gimnas’t’ke…

Haso još zbunjeniji:

– Šta vježbaš svako jutro?

Mujo se nasmije:

– Jok ja, bolan… komšinica, i to ko od majke rođena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *