NARODNO VJEROVANJE: Stavite samo jedan listić ove biljke u novčanik

U svijetu mode i ljepote stalno se susrećemo sa novim trendovima i otkrićima.

Ali šta ako vam kažemo da je odgovor na vaše finansijske brige možda već u vašoj bašti ili kuhinji? Da, dobro ste čuli! Ova biljka donosi novac u vaš novčanik!

Oduvijek je postojalo verovanje da je ruzmarin prava hamajlija koja donosi sreću, štiti od negativnih energija i privlači bogatstvo. I ne, to nije samo mit ili priča starih žena. Ruzmarin se gajio još u 9. vijeku u kraljevskom vrtu Karla Velikog, koji je verovao u njegova magična svojstva. Dakle – ova biljka donosi novac u vaš novčanik!

Sada zamislite: saksija ruzmarina na vašem prozoru ili terasi. Probudite se svakog jutra i udahnite svjež miris ruzmarina, koji ne samo da donosi svježinu u vaš dom, već i obilje u vaš novčanik. A ako želite da odete korak dalje, zašto ne stavite malu grančicu ruzmarina u novčanik? Možda zvuči čudno, ali mnogi vjeruju da ovaj mali gest može da napravi veliku finansijsku razliku.

A ako ste skeptični, zašto ne biste pokušali? Šta imate da izgubite? Možda ćete sledeći put kada krenete u kupovinu primetiti da vaš novčanik nikada nije prazan. I ako ne zbog ruzmarina, onda zbog vaše odluke da vjerujete u moć prirode i malo magije.

Na kraju, malo humora: Ako ruzmarin ne uspije, uvijek možete da probate djetelinu sa četiri lista.

Ruzmarin donosi novac u vaš novčanik
Ruzmarin je zimzelena, žbunasta biljka koja pripada porodici usnatica i potiče sa područja Sredozemlja. Njegove grane su ukrašene nežnim cvjetovima raznih boja, od blijedo plave do skoro bijele.

Ruzmarin je bogat esencijalnim uljem, čiji sastav može da varira u zavisnosti od područja gajenja, sezone i zemljišta. Kao mediteranskoj biljci, potrebno joj je mnogo sunca i toplote za optimalan razvoj njenog eteričnog ulja.

Ruzmarin je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Koristi se u narodnoj medicini u razne svrhe, kao što su smirivanje grčeva, podsticanje apetita, ubijanje klica i podsticanje cirkulacije krvi. Takođe je poznato da poboljšava pamćenje, jača i smiruje nerve, aktivira srce i cirkulaciju krvi, pomaže kod raznih problema sa varenjem, prenosi Citymagazine.si.Zanimljivo je da je ruzmarin uvijek povezan sa ljubavlju. U staroj Grčkoj se vjerovalo da njegov miris oslobađa duh, dozvoljavajući ljubavi da prožme tijelo. Ruzmarin je tradicionalno bio posvećen Afroditi, boginji ljubavi. Pored toga, ruzmarin je za Rimljane bio simbol regeneracije, nestalnosti i podmlađivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *